Per què escriure un blog?

why blog

Una bona manera d’encetar un blog podria ser intentar respondre a la pregunta ¿per què escriure un blog? Aquesta és una qüestió que fins ara no m’havia plantejat ja que, potser a causa de les càrregues del meu passat recent com a “homo analogicus”, mai he sentit cap inclinació a fer públiques les meves dèries per aquesta via.

Un autor de llarga experiència com a bloguer, Joaquín Rodríguez, en l’article que tanca el llibre que, amb el títol de Edición 2.0. Los futuros del llibro, recopila les primeres 100 entrades del seu blog, relata algunes de les raons que poden portar a algú a escriure’n un: adquirir certa notorietat; fer-se un lloc dins d’una especialitat o una disciplina; compartir coneixements per propiciar la comunicació i el debat; cercar una font d’ingressos; presentar un espai per a la reflexió…

Segurament molts bloguers podrien explicar altres motius. Jo n’afegeixo un igual de respectable: realitzar un projecte de recerca, com a part de l’assignatura Escriptures hipertextuals del Grau d’Humanitats de la UOC, per tal d’experimentar com les tecnologies digitals estan afectant la lecto-escriptura. Qui sap si al final d’aquest projecte podré adduir més raons que responguin a per què escriure un blog?

Per què escriure un blog?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s